![]() |
Kırmızı Mercimek Çorbası
Malzemeler:2 su bardağı kırmızı mercimek+2 su bardağı su
2 adet ortaboy soğan 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ (yada margarin) 1 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber tuz, karabiber 8 su sıcak su (varsa et suyu yada 2 adet bulyon) Hazırlanışı: Tencereye 2 bardak su ve yıkanmış kırmızı mercimekleri koyun, orta ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Gerekirse göz kararı biradaha su ekleyebilirsiniz) Yumuşayan mercimekleri varsa blendırdan yoksa tahta bir kaşık yardımı ile süzgeçten geçirin (Süzgeçten geçirdiğinizde nlendırdaki gibi pürüssüz olmayacaktır) Bir başka tencede yağ ve yemeklik doğranmış soğan koyun ve orta ısıdaki bir ateşte kavrun. Soğan pembeleşince unu ekleyin ve 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpın ve bu karışımıda elekten yada blendırdan geçirerek mercimeklere ekleyin. Suyu ekleyerek karıştırın ve orta ateşte 10-15 dk. pişirin. Bulyon eklediyseniz mutlaka tuzunu kontrol edin gerekiyorsa tuz atın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.