![]() |
Havuç Tarator
Malzemeler:
2 adet orta boy havuç 1 su bardağı yoğurt 1 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ tuz Yapılışı: 1- Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 2- Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin) 3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın. 4- Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. 5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.