![]() |
Çağla Salatası
Malzemeler:
500 gr. çağla 2 su bardağı yoğurt 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı 2 iri diş sarımsak kırmızı pul biber isteğe göre ceviz içi tuz Yapılışı: Çağlalar yıkanır ve saplarından ayrılır varsa rondoda iyice parçalanır (yoksa havanelinde dövebilirsiniz). Sarımsaklar dövülür ve yoğurda karıştırılır.Parçalanan çağlalar servis tabağına alınır, sarımsaklı yoğurt katılarak iyice karışltırılır. Kaşık yardımı ile salatanın üzeri düzeltilir. Cezve yada küçük bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve kırmızı biber eklenerek kavurulur. Slatanın üzerine zeytinyağı üzerine gezdirilir ve servis yapılır. Not: Ceviz katmak isterseniz rondoda çağlalrla birlikte parçalayabilirsiniz yada bütün kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.