![]() |
Kurabiye Tabancası ile Kurabiye Yapımı
Malzemeler:250 gr. tereyağı
250. toz şeker 2 yumurta 500 gr. Un Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı küp küp doğranır ve geniş bir kaba alınır, 250 gr. Şeker eklenerek köpüklü ve kabarık bir karışım olana kadar mikserle karıştırılır. 2 yumurta eklenir ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır. Hamuru 2 aşamada yapmak daha sağlıklı olur. 1-Unun yarısı karışıma eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. 2-Mikser bırakılır ve unun kalan yarısı yavaş eklenirken hamur yoğrulur. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elde yoğurma işlemine devam edilir. Hamur top haline getirilir ve açmadan önce 10-15 dk. buz dolabında dinlendirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Kurabiye hamuru, kurabiye tabancasına doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 cm ara ile hamurdan sıkılır. Kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.