![]() |
Kurabiye Sepeti
Malzemeler:1 adet yumurta
130 gr. Tereyağı 2–2,5 su bardağı un 1 çay bardağı mısır nişastası (buğdayda olur) 1 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kabartma tozu 15–20 adet tahta çubuk şeker hamuru Gıda boyası Yapılışı: Tereyağı oda sıcaklığına gelene kadar beklenir ve küp küp bölünür.1 bardan un, 1 bardak pudra şekeri, kabartma tozu ve nişasta birlikte kurabiye hamurunu yoğuracağımız kaba elenir. Ortası havuz gibi açılır, yumurta kırılır ve tereyağı eklenerek yoğurmaya başlanır. 2. bardak un yoğurma işlemi yapılırken yavaş yavaş elenir. Hamur kulak memesi kıvamı alınca, ikiye bölünür, tezgâha un serpilerek merdane yardımı ile 1,5–2 cm kalınlığında açılır. Açılan hamur kullanmak istediğiniz kurabiye kalıpları ile kesilir. Fırın 180 derecede ısıtılır, kurabiyeler pişirme kağıdı serilmiş tepsiye koyulur ve çubukları takılır. Kurabiyelerin rengi değişene kadar neredeyse 15–20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra şeker hamuru ile süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.