![]() |
Macaron-Makaron
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem 120 gr toz şeker 50 gr su 80 gr yumurta akı Yapılışı: 1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin) 2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın. 3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın. 4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin. 5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin). 6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın. 7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın. Krema malzemeleri: 100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata 200 gr krema Yapılışı: 1- Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. 2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin. 3- Pürüssüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin. Macaronun birleştirilmesi: 1- Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin. 2- Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın. Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın. 3- Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın. 4- Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Not: Bu mazlemeler ile 20 macaron çıkıyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.