![]() |
Portakal Likörlü Tiramisu
1 adet hazır pandispanya (sade ya da kakaolu)
1 paket labne peyniri (200 gr) 1 paket çiğ krema (200 ml) 1 kahve fincanı pudra şekeri 1 kahve fincanı kakao Sosu için: 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı nescafe 1 çay bardağı portakal likörü ya da portakal suyu Yapılışı: 1- Öncelikle 1 su bardağı sıcak su ve kahveyi karıştırın, içine 1 çay bardağı likörü ekleyerek tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın. 2- Labne peyniri, krema ve pudra şekerini derin bir kasede koyulaşıncaya kadar çırpın. 3- Pandispanyanın tabanını servis tabağına alın hazırladığınız yemek kaşığı kullanarak kahveli sosun yarısı ile ıslatın. Üzerine hazırladığınız labneli kremanın yarısını yayın. 4- Pandispanyanın tavanını kremanın üzerine yerleştirin. Kalan kahveli sos ile ıslatın. 5- Ayırdığınız labnei kremanın kalan kısmını üzerine yayın ve üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpiştirin. 6- Hazırladığınız tiramisunun üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabından 1-2 saat dinlendirin. 7- Dilimleyerek soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.