![]() |
Çikolatalı Unsuz Kek
Malzemeler:
3 adet yumurta 1 su bardağı esmer şeker 200 gr bitter çikolata 200 ml krema (kutu krema) Yapılışı: 1- Çikolatayı bıçak ile küçük küçük kıyın. 2- Benmari usulü çikolatayı eritin ve içine kremayı ekleyerek iyice karıştırın. 3- Çikolata ve krema pürüzsüz bir hal alınca benmariden alın ve ılınmaya bırakın. 4- Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın. Soğuyan çikolatalı ganaja çırptığınız yumurtaları 3 parçaya bölerek ve alttan yukarıya doğru karıştırarak yedirin. 5- Çember kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarları ile birlikte yağlayın. Kelepçeli kalıp ya da düz çember kalıp kullanacaksanız kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayarak malzemenin dışa taşmasını engelleyin. 6- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.