![]() |
Cezerye
Malzemeler:
1 kilo iri havuç 2 su bardağı toz şeker 200 gr fındık 1 su bardağı hindistancevizi Yapılışı: 1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. 2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin. 3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun. 4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. 5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. 6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın. Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.