ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cezerye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171056)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:11 AM

Cezerye
 
Malzemeler:
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin.
3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun.
4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın. Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.