ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balkabaklı Labneli Turta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171053)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:12 AM

Balkabaklı Labneli Turta
 
500 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3 adet kuru karanfil
Çay kaşığının ucu ile toz zencefil
1 adet yumurta
yarım paket Pınar Labne
Hamuru için:
1 adet yumurta
200 gr margarin
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
Yapılışı:
1- Marketten soyulmuş olarak aldığınız balkabaklarını kesin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın.
2- Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın.
4- Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın. Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın.
5- Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın. Hamur toplanınca elinizle yoğurarak top haline getirin. (ilk yoğurmayı mikserde yapmadıysanız hamuru buzdolabında 1 saat kadar soğutun)
6- Küçük boy kelepçeli kalıbın (24 cm) içini yağlayın. Hazırladığınız hamurun 3/2 sini kalıbın içine yayın. Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun.
7- Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın.
8- Soğuyan kabak püresinin içine labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın.
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.