![]() |
Şekerpare
Hamur Malzemeleri:2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı şekerparelerin üzerine)
yarım su bardağı sıvıyağ yada fındık yağı 1 paket hamur kabartma tozu yarım su bardağı pudra şekeri 2,5-3 su bardağı un Şerbeti İçin: 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Yapılışı: [*]Tüm hamur malzemesini geniş bir karıştırma kabına alarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.[*]Fırın tepsinisini sıvıyağ ile yağlayın.[*]Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın, hafifçe bastırarak 3-4 samdim aralıklarka tepsiye dizin.[*]Ayırdığınız yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürün ve birer adet fıntık koyun.[*]180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızrana kadar pişirin.[*]Şekerpareler pişerken tüm şerbet mazlemersini küçük bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker tamamen eriyip şerpet koyulaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak kaynatın. 2-3 damla limon suyu damlattığıız şerbeti 1-2 dakika daha kaynatın.[*]Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün.[*]Şekerpareler şerbeti tamamen çekip soğuyunca servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.