![]() |
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt) 4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz Dondurmalı yapılacaksa her kaseye 1 top dondurma Yapılışı: [*]Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar şarıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.[*]Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin.Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.[*]İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Ama dikkatli olun çünkü oldukça ısıyayıyor. İrmikler sütü çenceye kadar kısık ateşte pişirin.[*]Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.[*]Küçük boy bir kaseyi hafifçe ıslatın. Demlenip soğuyan irmikten birkaç kaşık alıp kaseye koyun yanlara doğru bastırarak ortasına bir çukur açın.[*]Açıtığınız çukura dondurmanızı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.