![]() |
İncir Tatlısı
Malzemeler:1 kilo incir
1,5 su bardağı tozşeker 6–7 adet kuru karanfil 1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre) Dondurma Yapılışı: İncirleri yıkayın sap kısımlarını bıçak yardımıyla çok derine kaçmadan artı şeklinde açın. İncirleri borcama yerleştirin, üzerine tozşeker ve tarçını serperek karanfilleri atın. Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerin alüminyum folyo ile kapatarak suyunu salana kadar (yaklaşık 25–30 dakika) pişirin. Pişen incirleri soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız incirlerin üzerine tepside kalan şerbeti gezdirin. Her incirin üzerine 1–2 tatlı kaşığı dondurma koyarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.