![]() |
Portakallı Cheesecake
Malzemeler:Kek Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi Yarım paket pötibör bisküvi 50 gr tereyağ Peynirli Malzeme için: 2 paket Labne Peyniri 4 yumurta 1 krema ya da 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 paket vanilya Portakallı Pelte için: 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış) 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (su ile açılacak) 1 çay bardağı file badem) Yapılışı: 1. kek tabanı için bisküvileri rondo da un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırıp kelepçelinin alt tabanına sıkıca bastırın ve buzlukta 15 dk dinlendirin. 2. Peynirli karışım için yumurtanın aklarını sarılardan ayırın. Sarıları ile şekeri mikserle iyice çırpın, labneleri ve yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın 3. Yumurta aklarını da başka bir kapta kar haline gelene kadar iyice çırpın, un ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı peynirli karışıma ekleyip spatula ya da tahta kaşıkla güzelce karıştırın. 4. Karışımı bisküvili tabanın üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dk pişirin. 5. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede pelte kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Cheesecake in üzerine döküp buzdolabında bekletin. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.