![]() |
Sakızlı Muhallebi
Malzemeler:1 litre süt
2 yemek kaşığı margarin 1 su bardagı un 1-1,5 su bardagı toz şeker )damak tadınıza bağlı) 1 paket damla sakızı (bakkalda satılan şu küçük paketlerden) 1 paket şekerli vanilin Yapılışı : Süt, margarin,un ve toz şekeri pişirme tenceresine alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırararak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince vanilin ve sakızları ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvama gelen muhallebinizi ocaktan alın,tencereden aktarmadan mikserle yüksek dervirde göz göz oluncaya kadar yaklaşık 10-15 karıştırın. Muhallebiyi kaselerin biraz üzerinden dökerek paylaştırın. Soğuduğunda süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.