ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kıymalı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=170948)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:29 AM

Kıymalı Börek
 
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
İç harcı için:
300 gr orta yağlı kıyma
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yapılışı:
1- İç harcı hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağ ile birlikte alıp biraz tuz ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin.
2- Hafifçe pembeleşen soğanlara çam fıstığını ekleyin 1-2 kez karıştırdıktan sonra kıymayı ve kuru üzümü ekleyin.
3- Baharatları ekledikten sonra kıymalar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4- Borcamınızı yağlayın ve 1 adet yufkayı kenarları borcamdan taşacak şekilde serin.
5- Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
6- Yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
7- Her koyduğunuz yufka katına hazırladığınız sostan bolca sürün ve kıymalı iç harcından serpin.
8- En son kısma gelince en altta kalan borcamın dışına taşırdığınız yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
9- Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
10- Fırından çıkarttıktan sonra 1o dakika kadar dinlendirin, dilimleyerek sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.