ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mercimekli Açma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=170947)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:29 AM

Mercimekli Açma Börek
 
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
4 su bardağı un
Böreği açmak için sıvıyağ ve un

İç malzemesi için:
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy haşlanmış havuç
1 adet orta boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
Böreğin üzerine sürmek için:
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
1- Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
2- Hazırladığınız hamuru 50 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar mayalayın.
Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz.
3- Haşlanmış havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
4- Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın, üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanların üzerine mercimek, patates, havuç, kekik ve tuzu ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
5- Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
6- Mayalanan hamuru 9 eşit paçaya bölün ve elinizde tek tek yuvarlayın.
7- Bezeleri açmak için tezgâhı unlayın ve 3 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
8- Aralarına sıvıyağ sürerek fırın kabınızın büyüklüğünde açın. 9 bezeden toplam 3 yufka çıkacak.
9- İlk yufkayı yağladığınız fırın kabına döşeyin. Üzerine mercimekli harcın yarısını yayın.
10- 2. yufkayı harcın üzerine yayın ve kalan harcı yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı harcın üzerine yayarak kenara alın.
11- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak böreğin üzerine sürün.
12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.