![]() |
Mercimekli Açma Börek
Malzemeler:
1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket instant maya 4 su bardağı un Böreği açmak için sıvıyağ ve un İç malzemesi için: Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 adet orta boy haşlanmış havuç 1 adet orta boy haşlanmış patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kekik Tuz Böreğin üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: 1- Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 2- Hazırladığınız hamuru 50 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar mayalayın. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. 3- Haşlanmış havuç ve patatesi küp küp doğrayın. 4- Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın, üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanların üzerine mercimek, patates, havuç, kekik ve tuzu ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. 5- Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın. 6- Mayalanan hamuru 9 eşit paçaya bölün ve elinizde tek tek yuvarlayın. 7- Bezeleri açmak için tezgâhı unlayın ve 3 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 8- Aralarına sıvıyağ sürerek fırın kabınızın büyüklüğünde açın. 9 bezeden toplam 3 yufka çıkacak. 9- İlk yufkayı yağladığınız fırın kabına döşeyin. Üzerine mercimekli harcın yarısını yayın. 10- 2. yufkayı harcın üzerine yayın ve kalan harcı yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı harcın üzerine yayarak kenara alın. 11- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak böreğin üzerine sürün. 12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.