![]() |
Lavaş Böreği
Malzemeler:
3 adet lavaş ekmeği 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı lor peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Yapılışı: 1- 26-28 cm lik bir tavayı sıvıyağ ile yağlayın. 2- Yumurta, sıvıyağ ve sütü iyice çırparak böreğin sosunu hazırlayın. 3- İlk kenarları hafifçe yüksek bir tepsiye alın ve sütlü sosun bir kısmını kullanarak fırça yardımıyla ıslatın. 4- Lavaşın üzerine rendelediğiniz lor ve kaşar peynirinden serpin. 5- 2. lavaşa da aynı işlemi uygulayın. 6- 3. lavaşı koyduktan sonra kalan börek sosunu lavaşın üzerine dökerek elinizle yayın. Hafifçe bastırarak lavaşların sosu çekmesini sağlayın. 7- Kısık ateşte böreğin tabanı kızarana kadar pişirin, kızarınca spatula yada geniş bir tabak yardımıyla diğer yüzünü çevirin ve kızartın. Ilık ya da sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.