![]() |
Tavuklu Çin Böreği
Malzemeler:
3 adet yufka 1 çay bardağı galeta unu 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı İç harcı için: 400 gr. Tavuk kalça şiş 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet lahana yaprağı 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı soya sosu 4-5 yemek kaşı zeytinyağı 2 avuç kaju fıstığı 1 tatlı kaşığının ucu ile toz köri 1 çay bardağı sıcak su Yapılışı: 1- Kuşbaşı tavuk etini şişten çıkartın ve her parçayı keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölün. 2- Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın. 3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin. Üzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun. 4- Tavukların üzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin. 5- Sebzeler ölmeye başlayınca 1 çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosunu ekleyerek karıştırın. 6- Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. 7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar açın. Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. 8- Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını karıştırarak bir harç hazırlayın. 9- Yufkaları 4 eşit parçaya bölün, ortaya çıkan üçgenleri üst üste dizin. Yufkaya hazırladığınız harçtan çok az sürün ve geniş kısmına tavuklu iç harcından yayın. 10- Çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 11- Tüm yufkalar bitince üzerilerine alan yoğurtlu harçtan sürün ve galeta unu serpin. 12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.