ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   > Sardalye Balığı Ezmesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=170849)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 08:29 PM

> Sardalye Balığı Ezmesi
 
MALZEMELER
150 sardalye balığı , zeytinyağına yatırılmış
3 adet yumurta
150 gr tereyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Sardalye balıklarını blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Balıkların içinde bulunduğu zeytinyağı ince delikli bir süzgeçten geçirin. Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, ezin. Tereyağı tahta bir kaşıkla ezip krema kıvamına getirin, sonra dövülmüş sardalye, ardından yumurta sarısını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın ve süzülmüş zeytinyağından birkaç damla damlatıp hafifçe sulandırın ve ekmeklere sürün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.