ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   > Peynirli piliç toplari (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=170839)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 08:30 PM

> Peynirli piliç toplari
 
MALZEMELER
300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1/2 Su bardağı süt
150 Gr bayat ekmek içi
3 Yumurta
100 Gr cheddar yada kaşar peyniri
Kızartmak için sıvı yağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.