![]() |
> Tahinli lahana dolması
MALZEMELER
1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış) 2 su bardağı pirinc 2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış) 2 adet yeşil biber (ince doğranmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış) Yaırm su bardağı tahin 1 tutam tuz Sos İçin : 1 çay bardağı tahin 1 su bardağı yoğurt 2 limon suyu 5-6 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 tutam tuz HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.