![]() |
> Şekerli Ayva Dolması (6 Kişilik)
MALZEMELER
Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr Ayva 6 orta boy - 1400 gr Şeker 3/4 su bardağı - 135 gr Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr HAZIRLANIŞI Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır. Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir. Notlar İç Anadolu Bölgesi yemeklerindendir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri Enerji 349 cal Sodyum 233 mg Protein 8.3 g A Vitamini 107 iu Yağ 10.5 g Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 58.5 g Riboflavin 0.12 mg Kalsiyum 28 mg Niasin 2.53 mg Demir 1.92 mg C Vitamini 14 mg Fosfor 102 mg Çinko 1 mg Kolesterol 29 mg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.