![]() |
> Susamlı Kayısı Tatlısı (10 Kişilik)
MALZEMELER
1 kg İri Cins Kuru Kayısı 1/2 Su Bardağı Tozşeker 20 gr Susam 200 gr Ceviz İçi 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon HAZIRLANIŞI Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin. Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.