![]() |
Japon Yemeği Onigiri
Servis (Kaç Kişilik): 2 kişilik
Hazırlama Süresi: Yarım saat Gereçler : 2 bardak pirinç 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kücük boy ton balıgı konservesi 2 çorba kasıgı mayonez Yapılışı: Pirinci 2.5 bardak suda kısık ateşte haşlayın.atesi söndürüp pirinçimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton balıgı ve mayonez karıstırıp içli köfte gibi bir avuç pişmiş pirincin icine yarım kasık koyup kapatalım. İstenirse onigiri(pirinc köftesi)bittikten sonra cok az tuz atılıp yenilebilir.Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ücgen sekil verilerek yapilir. Servis önerisi: Istenirse her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir. Püf Noktaları: Japon pirinci Türkiye'dekinin tersine yapıs yapıs olursa iyi olarak kabul edilir.Onigiri yaparken de tane tane dagılanı degil de,sakız gibi olanı makbuldur. Bir onigiriye sekil verme 15-20 saniye alır.1- Pirinci avuc içine yay 2- içi koy 3- kapat. Afiyet olsun !!! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.