![]() |
Deniz Ürünü Krepleri
Malzemeler : • 150 g ayıklanmış karides
• 150 g tarak • 150 g beyaz balık filetosu • 1 yumurta 1/2 limonun suyu • 50 g kıyılmış maydanoz • 125 g püre haline getirilmiş patates • Tuz ve karabiber • 1,5 litre sıvı yağ. Zencefilli Sos: • 125 g yoğurt • 2 çorba kaşığı kr Hazırlanışı :Deniz ürünlerini ve balıkları Rondo`da püre haline getirin. Yumurta, limon suyu, maydanoz ve püre haline getirilmiş patates ile karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. 8 adet 2.5 cm kalınlığında yuvarlak krep şeklini verin. Krepleri, arada çevirerek, kızgın yağda Thermospot tavada 5 - 6 dakika kızartın. Süzüldükten sonra zencefil sosuyla servis yapın. Zencefil Sosu: Tüm malzemeyi pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar iyice karıştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.