![]() |
cevizli muz tatlısı
Malzemeler:
4 muz 1 çay kaşığı vanilya 15 gr tereyağı 12 kedidili bisküvi 3 çorba kaşığı esmer şeker 2 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı Hazırlanışı: * Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin. * Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. * Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.