| Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:32 PM |
Kirazlı Kek
Kirazlı Kek
175 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için:
3 Çorba kaşığı kayısı reçeli
25 Adet ikiye bölünmüş kiraz
1.5 su bardağı ikiye bölünmüş kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı
- Süslemek için ayırdığınız kirazlar ve kayısı reçeli dışındaki bütün malzemeleri robota koyun.
- 1-2 dakika çırpın.
- Hazırladığınız karışımı 900 gram kapasiteli dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbına boşaltın.
- Kekin üzerini düzleyin.
- Son olarak da kiraz şekerlemelerini kekin üzerine serpin.
- Şekerlemeleri elinizle içeri doğru itin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırın orta katında yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde birkaç dakika bekletin.
- Sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
- İkiye bölünmüş kirazları kekin üzerine dizin.
- Kayısı reçelini ısıtıp parlamaları için kirazların üzerine bir fırça yardımıyla sürüp, servis yapın.
|