![]() |
Bİraz Tatli Yİyelİm..:):)
CEVİZLİ ÇİKOLATALI TART;
Malzeme - 1 paket Sana Yağı - 1 kahve fincanı yoğurt - 1 kahve fincanı şeker - 1 çay kaşığı karbonat - 1 tatlı kaşığı tarçın - aldığı kadar un - harcı için: - 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz - 1/2 su bardağı şeker - 1/2 su bardağı damla çikolata veya 80 gr - sütsüz çikolata (rende) - 1 adet yumurta beyazı - üzeri için: - 1 adet yumurta sarısı ve toz şeker Hazırlanışı1. Derin bir kasenin içine az unu, oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını, şekeri, yoğurdu, karbonatı, tarçını ve yine üzerine az un serpip, un ilave ederek hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun. 2. Tegahın üzerine az un serpip, merdaneyi unlayın. Tart hamurunu 2 bezeye ayırın. Merdane yardımıyla hamuru 1 parmak kalınlığında açın. 3. Sıvı Sana ile yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirip, kenarlarını düzeltin. Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla delikler açın. 4. Küçük bir kasenin içine cevizi ve şekeri koyup, bir çatal yardımıyla karıştırın. Daha sonra içine yumurta beyazını ilave edip, karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı tart hamurunun üzerine koyun. 5. Kalan hamuru merdane yardımıyla açıp, şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri kendi etrafında burduktan sonra 2 parmak ara bırakarak tart hamurunun üzerine yerleştirin. İlk sırayı bitirdikten sonra 2. kat şeritleri üzeri baklava şeklinde boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Hamurların uçlarını sıkıca yapıştırın. 6. Baklava boşlukların içine damla çikolataları (veya rendelenmiş çikolatayı) yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürüp, en son olarak tartın üzerine toz şeker serpin. 7. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri kızarana kadar pişirip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin. ISLAK BROWNİE Malzeme- 1 ½ su bardağı un - 2 su bardağı toz şeker - ½ su bardağı sıvı sana - 1 paket labne krem peynir - 2 adet elma - 2 adet yumurta - 4 yemek kaşığı kakao - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - Üzeri İçin - Pudra şekeri HazırlanışıElmanın kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenen elmanın kararmaması için limonlu suda bekletiniz. Derin bir kasede yumurtayı, şekeri, ve Sıvı Sanayı krema kıvamına gelinceye kadar bir çırpıcı veya mikser yardımı ile çırpınız. Krema kıvamına gelince içine krempeyniri, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz. En son oalrak içine suyunu iyice sıktığınız rendelenmiş elmaları ekleyip, tahata bir kaşık ile karıştırınız. Kek harcını Sıvı Sana ile yağlanmış kek kalıbına dökünüz. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirip, kalıbın içinde 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çeviriniz. Arzuya göre sıcak ıslak browniyi vanilyalı dondurma ile servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.