![]() |
Truf şekerleme Ve yumuşak şekerleme
TRUF ŞEKERLEME
MALZEMELER: 2 su b.kek kırıntısı yarım su b.krema 1 su b.eritilmiş çikolata fındık HAZIRLANIŞI: 2 Su bardağı kek kırıntısı karıştırma kabına alınır.üzerine yarım su bardağı krema eklenir.iyice karıştırılır.diğer taraftan çikolata benmari usuluyle ya da mikrodalga fırında eritilir. karıştırma kabına alınır.iyice yoğrulunca buzdolabında bir süre bekletilir.soğuyunca dolaptan çıkarılıp küçük küçük koparılır. İçine vişne koyularak yuvarlanır.daha sonra toz fıstığa bulanır. YUMUŞAK ŞEKERLEME: MALZEMELER: 1 su b.eritilmiş çikolata yarımsu b.pudra şekeri yarım su b.labne peyniri HAZIRLANIŞI: karıştırma kabına pudra şekeri ve labne peynir alınır. krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Beyaz çikolata eritilir ve içine ilave edilir.bir güzel karıştırılır.biraz yayvan bir kapta dondurucuda 12 dk. bekletilir. daha sonra yuvarlanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.