Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:42 PM |
İspanyol Kek
125 gr pudra şekeri
5 Adet yumurta
75 gr rendelenmiş çikolata
125 gr galeta unu
100 gr margarin
75 gr dövülmüş ceviz
2 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon rendesi
Vanilya sosu için :
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta sarısı
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
- Yumurtaları teker teker bir kaba kırarak mikserle karıştırın.
- Mikseri bırakıp geri kalan malzemeleri bir kaşık yardımı ile yumurtalara yedirin.
- Hazırladığınız karışımı teflon bir kek kalıbına veya varsa küçük kek kalıplarına dökerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35 dakika pişirin.
- Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin.
- Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve şekeri ağır ateşte karıştırarak kaynatın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını karıştırın.
- Kaynamış sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin.
- Sonra ocağa olarak karıştırarak kaynatın.
- NOT : Sosu ocaktan indirdikten sonr da karıştırmaya devam etmelisiniz.
- Eğer ara sıra karıştırılmazsa yumurtalar sosu katılaştırır.
|