Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:43 PM |
Jöleli Muzlu Pasta
4 Yumurta
3 Kahve fincanı tozşeker
4 Kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı vanilya
1 Limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
Üzerini Islatmak İçin:
Yarım su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım limon suyu
Krema İçin:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Üst Malzeme İçin:
3 Muz
1 Paket muz jölesi
Hazırlanışı
- Derin bir kapta yumurtalarla tozşekeri çırpın.
- Sıvıyağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi, karbonat, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru yağlanmış yuvarlak bir fırın kalıbına dökün.
- 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
- Pandispanyayı ıslatmak için verilen malzemelerle limonata hazırlayın ve sıcak pandispanyanın üzerine dökün.
- Krem şantiye toz şeker ilave edip pakette yazan tarife göre hazırlayın ve sıcak padispanyanın üzerine dökün.
- Kremşantiye tozşeker ilave edip pakette yazan tarife göre hazırlayın.
- Pandispanyanın üzerine eşit oarak yayın.
- Muz dilimlerini dizin ve paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız jöleyi pandispanyanın üzerine dökün.
- Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
- Dilimleyip servis yapın.
|