ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Jöleli Muzlu Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169683)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:43 PM

Jöleli Muzlu Pasta
 
4 Yumurta
3 Kahve fincanı tozşeker
4 Kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı vanilya
1 Limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
Üzerini Islatmak İçin:
Yarım su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım limon suyu
Krema İçin:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Üst Malzeme İçin:
3 Muz
1 Paket muz jölesi

Hazırlanışı
  • Derin bir kapta yumurtalarla tozşekeri çırpın.
  • Sıvıyağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi, karbonat, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru yağlanmış yuvarlak bir fırın kalıbına dökün.
  • 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Pandispanyayı ıslatmak için verilen malzemelerle limonata hazırlayın ve sıcak pandispanyanın üzerine dökün.
  • Krem şantiye toz şeker ilave edip pakette yazan tarife göre hazırlayın ve sıcak padispanyanın üzerine dökün.
  • Kremşantiye tozşeker ilave edip pakette yazan tarife göre hazırlayın.
  • Pandispanyanın üzerine eşit oarak yayın.
  • Muz dilimlerini dizin ve paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız jöleyi pandispanyanın üzerine dökün.
  • Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.