| Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:43 PM |
Kakaolu Kolay Pasta
3 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı tozşeker
3 Çorba kaşığı tereyağı
2 Yaprak jelatin
1 Çorba kaşığı bitter çikalata
2 Çorba kaşığı krem şanti
1 Paket hazır pandispanya
Hazırlanışı
- Yumurtaların sarılarını ve şekeri bir kaba alın.
- Kabarana dek çırpın.
- Çırpılarak krema kıvamına getirilmiş tereyağı ve çok az suyla eritilmiş çikolatayı ekleyip, karıştırın.
- Hazırladığınız çikolatalı karışımı çırpılmış yumurta sarılarının üzerine ekleyin.
- Krem şantiyi ilave edin.
- Pandispanyayı 1 santim kalınlığında kesin.
- Klips şeklindeki kalıba yerleştirin.
- Hazırladığınız karışımı pandispanyanın üzerine dökün.
- Üzerini bir spatül yardımı ile düzeltin.
- Buzluğa yerleştirip, donana dek bekletin.
- Dilerseniz üzerine jöle sürerek servis yapın.
|