| Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:44 PM |
Kakaolu Pasta
4 Adet yumurta
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket margarin
3 Çorba kaşığı kakao
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Hazırlanışı
- Derin bir kaba şeker alın.
- Yumurtayı ekleyip çırpın.
- Sütü hafifçe erimiş margarini ve kakaoyu ekleyin.
- Birkaç dakika daha çırpın.
- Bu karışımdan 1 su bardağını ayırın.
- Kaptaki karışıma kabartma tozu ve unu da ekleyin.
- Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
- Pişen kekin üzerine, önceden ayırdığınız karışımı dökün.
- Kek,sosu iyice çekince dilimleyerek servis yapın.
|