ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kapkara Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169678)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:44 PM

Kapkara Kek
 
2 Adet elma
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay fincanı kakao
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
  • Derin bir kapta yumurtaları şekerle krema haline gelene dek çırpın.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu geniş bir süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin.
  • Elma rendesi, ceviz ve tarçını kek hamuruna ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
  • Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.
  • Servis tabağına ters çevirip, üzerini pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.