Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:44 PM |
Kapkara Kek
2 Adet elma
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay fincanı kakao
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
- Derin bir kapta yumurtaları şekerle krema haline gelene dek çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu geniş bir süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin.
- Elma rendesi, ceviz ve tarçını kek hamuruna ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
- Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.
- Servis tabağına ters çevirip, üzerini pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|