Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:44 PM |
Kara Kız Keki
125 gr margarin
5 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
1.5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı kakao
Kabartma tozu
Şerbet için :
2 Su bardağı su
1 Su bardağı tozşeker
Kreması için :
2 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Litre süt
2 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
Hindistancevizi
Küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb..)
Hazırlanışı
- 125 gr margarini eritip, soğutun.
- Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin.
- Mikser ile 10 dakika kadar çırpın.
- Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın.
- Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin.
- Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın.
- Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün.
- Diğer tencerede kremayı pişirin.
- Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kekin üzerine dökün.
- Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
|