ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kara Osman Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169676)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:44 PM

Kara Osman Pastası
 
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı çilekli süt
Yarım paket çilek jölesi
1 Kahve fincanı çilek likörü
Yarım su bardağı su
1 Kakaolu hazır kek (iki katlı)
2 Kase çilek
2 Çorba kaşığı çikolata rendesi
1 Çorba kaşığı iri kıyılmış fındık
Hazırlanışı
  • 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı çilekli süt ile çırpın ve buzdolabında dondurun.
  • Çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Jöleyi krem şanti ile karıştırıp, koyu bir krema gelinceye kadar bekletin.
  • Liköre yarım su bardağı su ekleyip, kekik altını ve üstünü ıslatın.
  • Kremanın yarısını kekin alt parçasının üzerine sürün.
  • Çilekleri uzunlamasına kesip, kremanın üzerine yerleştirin ve üzerine kekin üst parçasını kapatın.
  • Kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kenarlarını krem şanti ile süsleyin.
  • Üzerine çikolata rendesi serpin ve çilekle dekore edip, bir gece bozdolabında bekletin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.