Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:44 PM |
Kara Osman Pastası
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı çilekli süt
Yarım paket çilek jölesi
1 Kahve fincanı çilek likörü
Yarım su bardağı su
1 Kakaolu hazır kek (iki katlı)
2 Kase çilek
2 Çorba kaşığı çikolata rendesi
1 Çorba kaşığı iri kıyılmış fındık
Hazırlanışı
- 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı çilekli süt ile çırpın ve buzdolabında dondurun.
- Çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Jöleyi krem şanti ile karıştırıp, koyu bir krema gelinceye kadar bekletin.
- Liköre yarım su bardağı su ekleyip, kekik altını ve üstünü ıslatın.
- Kremanın yarısını kekin alt parçasının üzerine sürün.
- Çilekleri uzunlamasına kesip, kremanın üzerine yerleştirin ve üzerine kekin üst parçasını kapatın.
- Kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kenarlarını krem şanti ile süsleyin.
- Üzerine çikolata rendesi serpin ve çilekle dekore edip, bir gece bozdolabında bekletin.
|