| Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:44 PM |
Karışık Meyveli Pasta
24 Adet kedidili bisküvi
1 Paket muzlu jöle
2 Paket vanilyalı puding
1 Adet muz
2 Su bardağı çekirdeksiz üzüm
5 Su bardağı süt
Hazırlanışı
- Öncelikle jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Jölenin yarısını 30 santim çapında cam bir kaba dökün.
- İçten dışa doğru, dilimlenmiş muz ve üzüm tanelerini döşeyin.
- Buzlukta dondurun.
- Buzluktan çıkarıp, jölenin kalan yarısını dökün ve tekrar buzluğa koyun.
- Bu arada bir tencerede sütü ve vanilyalı pudingi karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
- Sonra tahta bir kaşık ile macun kıvamına gelene dek karıştırın.
- Donan jöleyi buzluktan çıkarın ve üzerine kedidili bisküvileri aralıksız dizin.
- Tamamını dizdikten sonra vanilyalı pudingi yayın.
- Buzdolabında 1 gün bekletin.
- Servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
|