Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:44 PM |
Kedidili Pastası
3 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı şeker
3 Çorba kaşığı kakao
4 Su bardağı süt
Arzuya göre çikolata
Yarım paket margarin
2 Paket kremşanti
300 gr kedidili bisküvisi
3 Adet yumurta
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
- Bir tencerede nişasta, şeker ve kakaoyu; 2 su bardağı sütü azar azar ilave ederek topaksız kıvama getirelim.
- Karıştırarak koyulaşana dek pişirelim.
- Kremamız koyulaşmaya başlayınca içine çikolatayı atıp eritelim.
- Göz göz olunca tencereyi ateşten alıp, iyice soğutalım.
- Kremayı çırpma kabına alalım.
- Margarini ilave ederek mikserle iyice çırparak kremaya yedirelim.
- Ayrı bir kapta, 2 su bardağı sütile 2 paket kremşantiyi mikser ile çırparak , koyulaştıralım.
- Bir camtepsiye kedidili bisküvilerini aralıksız bir sıra halinde dizelim.
- Üzerine krem şantinin yarısını dökelim.
- Tekrar bir sıra kedidili bisküvisini dizelim.
- 3 Adet yumurtayı mikserde köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Pişirip soğuttuğumuz kakaoşu kremaya, yumurtaları ilave ederek tekrar çırpalım.
- Bisküvilerin üzerine kakaolu kremanın yarısını dökelim.
- Tekrar bir kat kedidili bisküvisi dizelim.
- En üst katına kalan kakaolu kremanın tamamını dökelim ve buzdolabına birkaç saat bekletelim.
- Hindistan cevizi serpelim.
|