Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:45 PM |
Kelebek Pasta
4 Adet yumurta
4 Kahve fincanı tozşeker
5 Kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
250 gr ıspanak
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
4,5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Süslemek için :
Krem şanti
Renkli pasta şekerlemesi
Hazırlanışı
- Önce hamuru hazırlayın.
- Bunun için yumurta ve 4 kahve fincanı tozşekeri çırpın.
- Ispanağı temizleyip, yıkayın ve robottan geçirin.
- Daha sonra suyunu süzüp, şekerli yumurtaya ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Küçük kek kalıplarına hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin.
- Bu arada kremayı hazırlayın.
- Bunun için ; 1 su bardağı süt, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı tozşekeri çırpıp, ocağa alın.
- Muhallebi kıvamına gelince 4,5 çorba kaşığı margarin ve yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyin.
- Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın.
- Üst tarafından enlemesine kesip, ikiye ayırın.
- Alttaki kısmına kremayı sürün.
- Kesilen kek parçalarını ise ikiye bölün.
- Her iki parçayı krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatları olacak biçimde yerleştirin.
- Krem şanti ve renkli pasta şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
|