ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kestaneli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169671)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:45 PM

Kestaneli Pasta
 
Kestaneli Pasta

Malzemeler













1 Adet vanilyalı kek
1/3 Su bardağı kahve likörü
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Adet yumurta
1 Su bardağı kestane şekeri püresi
10-12 Adet kestane şekeri
2-3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
  • Vanilyalı keki kahve likörü ile ıslatın.
  • 2 Su bardağı sütü ve tozşekeri bir tencereye aktarın.
  • Tozşeker eriyene dek kaynatın.
  • Unu ve mısır nişastasını iyice çırpılmış yumurtayla karıştırın.
  • Bu karışımı çok ince akıtarak ocaktaki süte ilave edin.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Karışım kıvamını bulduğunda ocaktan indirin.
  • Karıştırarak soğumasını sağlayın.
  • Yeterince soğüduğunda kestane püresini ekleyin.
  • Kestane püreli muhallebinin yarısını kekin bir yasına sürün.
  • Üzerine diğer parçayı kapatın ve kalan muhallebiyi onun üzerine yayın.
  • Üzerini kestane şekerleri ile süsleyin.
  • Arzuya göre kıyılmış fındık serperek bekletmeden servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.