Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:45 PM |
Kırmızı Erikli Kek
4 Adet yumurta
2 Su bardağı tozşeker
4 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
8-10 Adet kayısı
8-10 Adet tatlı kırmızı erik veya mürdüm eriği
1 Adet limon
Üzerine serpmek için : pudraşekeri
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Ardından süt, margarin, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
- Limonu rendeleyerek ilave edin.
- Karışımı mikserle karıştırdıktan sonra kek kalıbına boşaltın.
- Küçük küçük doğranmış kayısı ve eriklerin yarısını hamurun içine ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
- Keki fırına koyduktan 15 dakika sonra kalan diğer meyveleri kekin üzerine koyun.
- Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
|