| Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:56 PM |
KahvaLtıLık Topkek
- 1 1/4 bardak un
- 1 bardak = 250 ml, 1 cup
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 bardak yulaf
- 1/3 bardak süt
- 2/3 bardak tatlandırılmamış elma püresi
- 1/4 bardak esmer şeker
- 1/4 bardak pekmez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük yumurta
- 3 - 4 orta boy havuç, rendelenmiş (1 1/2 bardak gelecek kadar)
- 1/2 bardak kuru meyve (kayısı koydum)
[*] Topkek kalıbınıza kağıtları yerleştirin, fırınınızı 375F (190C) ısıtın [*] Kuru malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırın. Yaş malzemeleri de ayrı bir kapta iyice karıstırdıktan sonra kuruların kabına ekleyin, iyice yedirin ama çok karıştırmayın [*] Her bir oyuk tamamen dolacak şekilde kağıtlara paylaştırın, fırında 23 - 25dk, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz tel üzerinde soğutun.
Afiyet olsun
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.