![]() |
yaz sebze çorbası
Malzemeler
Fasulye Kabak Havuş Patates Domates (1 adet) Maydanoz Un (1 çorba kaşığı) Tereyağı Yeteri kadar tuz Yapilisi: Sebzelerin tümü 350 gram olacaktır. Sebzeler küçük kesilir, yıkanıp süzülür. Pişecek kap içinde bol su ile on beş dakika haşlanıp süzülür, dört bardak su, 10 gram tereyağ ilâve edilerek pişirilir. Bir kap içine 20 gram yağla bir çorba kaşığı un karıştırılır. Çorbanın suyuna un katılarak, beş dakika kaynadıktan sonra sebzenin üzerine süzülür. Üzerine kıyılmış maydanoz, kabuğu, çekirdeği ıçıkmış, kesilmiş domates konur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.