ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransa Mutfagı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169587)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:59 PM

Fransa Mutfagı
 
TONBALIKLI BÖREK

Malzemeler:
6 adet malsuka( özel börek yufkası)
6 yumurta
150 gr konserve tonbalığı
1 demet maydanoz
1 limon
Tuz, karabiber
Kızartma için bol zeytinyağı

Hazırlanışı:
* Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.

* Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.