![]() |
Meyveli Beyaz Çikolata
Meyveli Beyaz Çikolata
Biberiye, süt, kremayı tencerede bir taşım kaynatıp 20 dakika dinlendirin. Biberiyeleri çıkartın. Kuvertürü irice kıyın, sıcak su dolu tencerenin içine oturtulmuş olan benmaride eritin.Yumurta sarısı ve nişastayı 5 yemek kaşığı kremalı karışım ile iyice çırpın ve karışıma ilave edin. Sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirin. Kuvertürü de karışıma ilave edip ılınmaya bırakın. Elma ve karambola meyvesini yıkayıp sekiz parçaya bölün, çekirdeklerini çıkartın. Ananası soyun sekiz dilime böldükten sonra ortasındaki sert kısmı kesin. Her biberiye dalına 1 elma, 2 karambola, 1 ananas dilimi ve yenilebilir çiçek geçirin. Kişniş, tarçın, yıldızanis, zencefil ve toz karanfilden birer tutam karıştırarak baharat karışımı elde edin. Ilık beyaz çikolatalı karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın, üzerine baharat karışımını serpin. Her kasenin üstüne birer meyveli şiş koyun. Yanında kalan elma ve ananaslarla servis yapın. Kaynak:mutfakrehberi Malzemeler 400 ml. krema 15 gr. nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 adet küçük boy ananas 1 adet elma 1 adet karambola meyvesi biberiye kişniş tarçın zencefil toz karanfil yenilebilir çiçek *Tropikal bir meyve olan karambola meyvesi yerine armut ya da hafif haşlanmış ayva dilimleri de kullanabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.