Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 12:07 AM |
Japon Güneşi
Japon Güneşi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:- 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
- 1 paket mantar, küp doğranmış
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yufka
- yoğurt
Hazırlanması:[*]Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın.[*]Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın.[*]Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.)[*]Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.[*]Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın
|