![]() |
Susuz Kebap
Susuz Kebap
MALZEME: 4 kişiden fazla Pişme süresi: 4-5 saat 1 kuzu budu 1 tk karabiber veya tarçın 1 tk tuz Beraberinde: Pilav Ayran Soğan piyazı Yapılışı: Kuzu budunu yıka, suyunu süzgeçte iyice süzdür. İsteğe göre karabiber veya tarçınla ov. 30 dakika dinlendir. Büyük bir bakır tencereye yağlı dış kısmı tencerenin altına gelecek şekilde yerleştir. Üzerine bastırması için ağırlık koy, kapak ört. Hiç su koymadan, çok hafif ateş üzerinde (gerekirse ateş azaltıcı kullan) 4-5 saat kapağını sık açmadan pişir. Servis tabağına pilavı yerleştir. Etin tencerenin altına gelen kızarmış tarafını üste gelecek şekilde pilavın üzerine yerleştir, sofraya çıkar. Pilavsız da olabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.