ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Adana Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169470)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:18 AM

Adana Kebabı
 
Adana Kebabı




=Malzemeler=


Yağsız dana bonfile:1kg

Kuyruk yağı:100gr

Kuzu boşlugu:100gr


Karabiber

İsot

Tuz

Soğan:2ad

Maydonoz:1ad



=hazırlanışı=


Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini

geniş kıyma aynasında çektirin.

Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte

yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.

Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım

soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.

Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla

süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta

dinlendirelim soğuyana kadar.

Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp

etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.

Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım

etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.

Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla

şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman

dortm parmağımızla yukardan aşaığıya etimizi şişe yayalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.