![]() |
Ispanaklı börek
2 yumurta, 1 bardak süt, yarım bardak su, 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlayın. Sonra ıspanaklı harcı hazırlamak için 1 soğanı doğrayıp 250 gr. kıyma ile kavurun. Yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlayın. Suyunu süzüp kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırın. 4 yufkayı üst üste koyup altıya bölün. En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyun. Üçgenleri sarıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin. 200 C'de pişirin.
Not: Fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.